top of page
  • detectamiant

El Defensor del Poble demana que s'agilitzin els censos de detecció d'amiant al més aviat possible


En breu, el 8 d'abril, es complirà un any de l'aprovació de la Llei de Residus i Sòls Contaminats que contenia una obligació específica per als ajuntaments respecte a la retirada d'amiant. La llei, degui un marge d'un any a tots els municipis per a elaborar un cens amb tots els elements d'amiant, tant públics com privats, dins del seu terme municipal i preparar un pla per a la seva correcta retirada.


Però la veritat és que, la immensa majoria d'ajuntaments, no han complert amb aquest requisit i, el Defensor del Poble, en el seu informe de 2022, ha cridat l'atenció sobre aquest assumpte.


El Defensor del Poble considera que els municipis han d'impulsar l'elaboració d'un cens d'elements d'amiant, principalment en teulades i cobertes, per a fomentar la retirada d'aquest material tòxic al més aviat possible. Aquest cens d'amiant haurà de ser enviat a les comunitats autònomes abans del 8 d'abril, però el Defensor assenyala que "algunes administracions es troben encara en les fases preliminars d'impuls de les mesures previstes en la norma i, per tant, les possibilitats de complir el termini són escasses".


Per això, ha suggerit a les conselleries de medi ambient d'Aragó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Ceuta, Comunitat de Madrid, La Rioja i la Regió de Múrcia al fet que agilitzin els tràmits per a obtenir un cens d'elements d'amiant en els seus municipis al més aviat possible.


4 views0 comments
bottom of page