top of page
  • detectamiant

Primer aniversari de la llei de residus: els ajuntaments han de tenir el seu cens d'amiant




Arran de la transposició de diferents directives europees de residus, l'Estat espanyol va afrontar durant 2021 i 2022 l'aprovació d'una nova Llei de Residus que va suposar el primer gran pas per a afrontar l'erradicació de l'amiant en el nostre territori.

Aprovada el 8 d'abril de 2022, la nova Llei de Residus obligava a tots els municipis a realitzar un cens d'instal·lacions amb amiant i a presentar un pla per a la seva retirada. Aquesta informació ha de ser pública i compartir-se amb les administracions autonòmiques competents perquè es pugui fer un correcte seguiment de la seva eliminació.

Aquesta fita va ser conseqüència de desenes i desenes d'entitats socials que han treballat durant els últims anys per a posar en relleu l'amenaça de l'amiant, durant tant de temps silenciada. I més concretament de la plataforma social que ha exigit la inclusió del cens com a primer pas en aquesta nova Llei de Residus.

Ara, es compleix el primer aniversari d'aquesta fita, i és el moment de veure el compromís real de les administracions envers les víctimes potencials de l'amiant i de complir amb la llei, que un cop passat un any, ja obliga els ajuntaments a tenir el seu cens d'elements d'amiant als seus termes municipals.

22 views0 comments
bottom of page