top of page

Resultados de la búsqueda

S'han trobat 8 elements per a ""

Entrades del blog (4)

 • DetectA Amiant: La detecció d'amiant a Catalunya amb tecnologia innovadora

  La detecció d'amiant és un tema important en la seguretat i la salut ocupacional. L'amiant és un material fibrós que es va utilitzar àmpliament a la construcció fins que es va prohibir el seu ús en molts països a causa de la seva perillositat per a la salut. L'exposició a l'amiant pot causar malalties greus, com el càncer de pulmó i el mesotelioma, per la qual cosa és essencial detectar i eliminar l'amiant en els edificis. A Catalunya, s'està duent a terme un cens d'amiant i fibrociment per identificar edificis i estructures que continguin aquests materials. L'objectiu del cens és tenir una visió general de la presència d'amiant a Catalunya i establir un pla d'acció per a la seva eliminació. El cens d'amiant i fibrociment a Catalunya es va iniciar el 2018 amb l'objectiu d'identificar la presència d'aquests materials en edificis i estructures. El cens es va dur a terme en col·laboració amb els ajuntaments i les associacions de propietaris, i es va utilitzar per recopilar informació sobre la ubicació i la quantitat d'amiant i fibrociment presents en els edificis i estructures. DetectA identifica cobertes de fibrociment a través d'un model totalment innovador basat en l'ús de les xarxes neuronals i imatgeria aèria. L'objectiu és eliminar l'amiant de tots els edificis públics el 2028, i de la totalitat del territori el 2032, tal com marca la normativa europea. ​ Detectar la presència d'amiant de manera eficaç, eficient i ràpida és possible gràcies a la tecnologia i ens permet optimitzar els recursos per solucionar aquesta amenaça silenciosa que ens afecta a tots i totes.

 • CATALUNYA AVANÇA PER ERRADICAR L'AMIANT, PERÒ NECESSITA UN BON CENS

  Ahir, vam conèixer els plans de la Generalitat de Catalunya per aconseguir erradicar l'amiant del seu territori. Es preveu que ben aviat s'aprovi el Pla Nacional per a l'Erradicació de l'Amiant a Catalunya i que aquest sigui el primer pas per poder eliminar l'amiant del país en els pròxims 10 anys. De totes maneres, el Govern porta ja alguns anys fent anuncis en aquest sentit que després no s'han acabat de concretar completament. Si més no, és simptomàtic que l'any 2022 no es convoqués cap mena d'ajuda per a la substitució de cobertes d'amiant, una pràctica que es venir desenvolupant en els últims anys. Per tant, més enllà d'anuncis, el que es necessita és concreció i, el primer pas és elaborar un cens fiable i eficient de la presència real d'elements d'amiant a Catalunya. Només un bon cens que dibuixi la situació real de la presència d'amiant permetrà començar a solucionar el problema.

 • La detecció de cobertes de fibrociment per al cens d'amiant ja és aquí

  L'administració pública ja disposa d'una eina per a la detecció de cobertes de fibrociment de cara a l'elaboració del cens dels materials amb amiant que han de realitzar els ajuntaments. DetectA Neural Net està elaborant els censos de cobertes de fibrociment mitjançant l'anàlisi d'imatgeria per satèl·lit i aèria perquè les diferents administracions locals puguin complir amb gran part del requeriment de la Llei de residus (7/2022) pel que fa al cens de materials amb amiant. Per altra banda, el nostre objectiu també és informar degudament els propietaris de les conegudes uralites, del material que tenen sobre els seus caps i de les nefastes conseqüències d'un mal ús o un desamiantat sense les precaucions necessàries. Recordem que és fals que "si no es toca no desprèn amiant", el fibrociment té una vida útil i un cop finalitzada ja pot estar desprenent fibres a l'ambient.

Mostra-ho tot

Altres pàgines (4)

 • Detecta Amiant | Cubiertas Fibrocemento | Detectar Amianto | Barcelona

  XARXES NEURONALS per a la detecció de cobertes de fibrociment El Projecte L'amiant és un material altament cancerigen que impregna el nostre territori amenaçant la nostra salut. S'estima que, només a Catalunya, existeixen 4 milions de tones de fibrociment que hauran de ser enretirades totalment en els pròxims anys. ​ Després d'haver patit aquesta problemàtica en primera persona, detectA és una iniciativa que neix com solució al primer gran repte que suposa l'erradicació de l'amiant: identificar on es troba i qui té la responsabilitat d'enretirar-lo. ​ DetectA identifica cobertes de fibrociment a través d'un model totalment innovador basat en l'ús de les xarxes neuronals i imatgeria aèria. ​ Detectar la presència d'amiant de manera eficaç, eficient i ràpida és possible gràcies a la tecnologia i ens permet optimitzar els recursos per solucionar aquesta amenaça silenciosa que ens afecta a tots i totes. projecte Document sobre el projecte PRESENTACIÓ detect A DESCARREGA COL.LABOREM AMB: Notícies Mapatge a Cubelles 21-04-2021 Cubelles, tindrà el seu mapatge de cobertes de fibrociment abans de l'estiu. ​ La població del Garraf ha confiat en DetectA per identificar les cobertes amb possible presència d'amiant el seu territori com a primer pas de la retirada definitiva d'aquest element cancerigen de la seva població. Llegir més... El primer gran pas 15-03-2021 Arran de la trasposició de diferents directives europees de residus, l'Estat espanyol afrontarà aquest 2021 l'aprovació d'una nova Llei de Residus que, pel que sembla pel que apunta en el seu esborrany, per fi farà el primer gran pas per a afrontar l'erradicació de l'amiant en el nostre territori. Llegir més... Adèu al silenci 12-02-2021 L'amiant deixa de ser una amenaça silenciosa. Fa temps que sabem de les conseqüències de l'amiant i fa temps que sentim moltes entitats reclamant solucions però, com les seves fibres, la seva presència ha resultat invisible per a les administracions durant dècades. ​ Per sort, i gràcies a la lluita de diversos col·lectius, això fa anys que està canviant. Llegir més... Subscriu-te a la nostra newsletter! ENVIAR Contacte rebut amb èxit, Gràcies! noticies Contact Contacte ​ ​ Tel: +34 634 573 779 detectamiant@gmail.com Nom Email Missatge Enviar Gràcies pel teu missatge!

 • Adèu al silenci | detecta | noticia amiant

  mapatge a cubelles 21-04-2021 Cubelles, tindrà el seu mapatge de cobertes de fibrociment abans de l'estiu. ​ La població del Garraf ha confiat en DetectA per identificar les cobertes amb possible presència d'amiant el seu territori com a primer pas de la retirada definitiva d'aquest element cancerigen de la seva població. < Noticia Anterior Següent Noticia >

 • Adèu al silenci | detecta | noticia amiant

  Adèu al silenci César Sánchez 12-02-2021 L'amiant deixa de ser una amenaça silenciosa. Fa temps que sabem de les conseqüències de l'amiant i fa temps que sentim moltes entitats reclamant solucions però, les seves fibres, la seva presència ha resultat invisible per a les administracions durant dècades. ​ Per sort, i gràcies a la lluita de diversos col·lectius, això fa anys que està canviant. Extreballadors i treballadors afectats, veïns i famílies que hi conviuen de prop i l'experiència de diversos països més avançats en la lluita contra aquesta substància cancerígena han transformat l'amiant d'amenaça silenciosa, a problema prioritari per l'administració pública. ​ I a aquest caldo de cultiu s'hi sumen les directives europees, que obliguen a la seva retirar total de tots els edificis públics o molt transitats en 2028 i a la retirada general en 2032. ​ En l'àmbit català, s'està redactant un pla nacional per a la seva retirada i una llei per a la seva erradicació, mentre que a Espanya, la nova llei de residus que s'ha d'aprovar aquest 2021 també està previst que inclogui un apartat dedicat a l'amiant. ​ Per primer cop, l'administració sembla decidida a tractar el tema com un problema de salut general, el primer gran pas que demanen tots els col·lectius afectats. I, a partir d'aquí, detectar tot l'amiant i dimensionar, per primera vegada, la magnitud del problema. ​ És el moment. Següent Notícia >

Mostra-ho tot
bottom of page