top of page

Resultados de la búsqueda

S'han trobat 12 elements per a ""

Entrades del blog (8)

 • Comencen a arribar les primeres denúncies als ajuntaments per no disposar d'un cens de l'amiant

  Ecologistes en Acció ha denunciat a l'Ajuntament d'Alacant per l'incompliment de la Llei de Residus perquè, en haver-se complert un any de la seva publicació, el consistori encara no ha presentat un cens amb els elements d'amiant ni un pla per a la seva erradicació. "Són palpables els retards de retirada d'aquest perillós material d'edificis públics com els col·legis, i a això cal afegir un risc major donada la quantitat d'abocaments d'obra incontrolats, amb percentatges d'amiant, que proliferen per tot el municipi", han criticat des de l'entitat ecologista. Aquesta és la primera de les moltes denúncies que poden començar a produir-se contra els municipis de l'estat espanyol. El termini per a realitzar el cens d'elements d'amiant va acabar el 9 d'abril de 2023, en complir-se un any de la publicació de la Llei de Residus, per la qual cosa els ajuntaments ja haurien de tenir el cens i el pla de retirada.

 • Primer aniversari de la llei de residus: els ajuntaments han de tenir el seu cens d'amiant

  Arran de la transposició de diferents directives europees de residus, l'Estat espanyol va afrontar durant 2021 i 2022 l'aprovació d'una nova Llei de Residus que va suposar el primer gran pas per a afrontar l'erradicació de l'amiant en el nostre territori. ​ Aprovada el 8 d'abril de 2022, la nova Llei de Residus obligava a tots els municipis a realitzar un cens d'instal·lacions amb amiant i a presentar un pla per a la seva retirada. Aquesta informació ha de ser pública i compartir-se amb les administracions autonòmiques competents perquè es pugui fer un correcte seguiment de la seva eliminació. ​ Aquesta fita va ser conseqüència de desenes i desenes d'entitats socials que han treballat durant els últims anys per a posar en relleu l'amenaça de l'amiant, durant tant de temps silenciada. I més concretament de la plataforma social que ha exigit la inclusió del cens com a primer pas en aquesta nova Llei de Residus. ​ Ara, es compleix el primer aniversari d'aquesta fita, i és el moment de veure el compromís real de les administracions envers les víctimes potencials de l'amiant i de complir amb la llei, que un cop passat un any, ja obliga els ajuntaments a tenir el seu cens d'elements d'amiant als seus termes municipals.

 • Cubelles, el primer ajuntament amb cens d'amiant a Catalunya

  La població del Garraf ha confiat en DetectA per identificar les cobertes amb possible presència d'amiant el seu territori com a primer pas de la retirada definitiva d'aquest element cancerigen de la seva població.

Mostra-ho tot

Altres pàgines (4)

 • Censo Amianto | Cubiertas Fibrocemento | Detectar Amianto | Barcelona

  XARXES NEURONALS per a la detecció de cobertes de fibrociment El Projecte L'amiant és un material altament cancerigen que impregna el nostre territori amenaçant la nostra salut. S'estima que, només a Catalunya, existeixen 4 milions de tones de fibrociment que hauran de ser enretirades totalment en els pròxims anys. ​ Després d'haver patit aquesta problemàtica en primera persona, detectA és una iniciativa que neix com solució al primer gran repte que suposa l'erradicació de l'amiant: identificar on es troba i qui té la responsabilitat d'enretirar-lo. ​ DetectA identifica cobertes de fibrociment a través d'un model totalment innovador basat en l'ús de les xarxes neuronals i imatgeria aèria. ​ Detectar la presència d'amiant de manera eficaç, eficient i ràpida és possible gràcies a la tecnologia i ens permet optimitzar els recursos per solucionar aquesta amenaça silenciosa que ens afecta a tots i totes. projecte Document sobre el projecte PRESENTACIÓ detect A DESCARREGA COL.LABOREM AMB: detecta als mitjans Llistat d'entrevistes i articles sobre el projecte de Detecta als mitjans de comunicació perquè pugueu conèixer-nos una mica millor. La Vanguardia Creen una intel·ligència artificial per identificar amb imatges aèries teulades amb amiant BTV Una nova eina aprofita la intel·ligència artificial per fer un mapa de l’amiant a Barcelona El Punt Avui Creen un sistema que identifica la presència d’amiant a les teulades a través d’intel·ligència artificial UOC Intel·ligència artificial i visió per computador per a crear el primer mapa de teulades amb amiant MetaData Intel·ligència artificial i visió per computació per identificar teulades amb amiant Disruptores Innovadores Satèl·lits per a 'caçar' l'amiant que encara roman en la teulada dels edificis i continua sent mortal el bloc de detecta fa 4 dies Primer aniversari de la llei de residus: els ajuntaments han de tenir el seu cens d'amiant fa 4 dies Cubelles, el primer ajuntament amb cens d'amiant a Catalunya fa 4 dies L'amiant deixa de ser una amenaça silenciosa 22 de març DetectA Amiant: La detecció d'amiant a Catalunya amb tecnologia innovadora Contacte ​ ​ Tel: +34 634 573 779 detectamiant@gmail.com Nom Email Missatge Enviar Gràcies pel teu missatge!

 • Adèu al silenci | detecta | noticia amiant

  Adèu al silenci César Sánchez 12-02-2021 L'amiant deixa de ser una amenaça silenciosa. Fa temps que sabem de les conseqüències de l'amiant i fa temps que sentim moltes entitats reclamant solucions però, les seves fibres, la seva presència ha resultat invisible per a les administracions durant dècades. ​ Per sort, i gràcies a la lluita de diversos col·lectius, això fa anys que està canviant. Extreballadors i treballadors afectats, veïns i famílies que hi conviuen de prop i l'experiència de diversos països més avançats en la lluita contra aquesta substància cancerígena han transformat l'amiant d'amenaça silenciosa, a problema prioritari per l'administració pública. ​ I a aquest caldo de cultiu s'hi sumen les directives europees, que obliguen a la seva retirar total de tots els edificis públics o molt transitats en 2028 i a la retirada general en 2032. ​ En l'àmbit català, s'està redactant un pla nacional per a la seva retirada i una llei per a la seva erradicació, mentre que a Espanya, la nova llei de residus que s'ha d'aprovar aquest 2021 també està previst que inclogui un apartat dedicat a l'amiant. ​ Per primer cop, l'administració sembla decidida a tractar el tema com un problema de salut general, el primer gran pas que demanen tots els col·lectius afectats. I, a partir d'aquí, detectar tot l'amiant i dimensionar, per primera vegada, la magnitud del problema. ​ És el moment. Següent Notícia >

 • Adèu al silenci | detecta | noticia amiant

  EL PRIMER GRAN PAS César Sánchez 15-03-2021 Arran de la trasposició de diferents directives europees de residus, l'Estat espanyol afrontarà aquest 2021 l'aprovació d'una nova Llei de Residus que, pel que sembla pel que apunta en el seu esborrany, per fi farà el primer gran pas per a afrontar l'erradicació de l'amiant en el nostre territori. ​ Segons diverses informacions periodístiques (https://elpais.com/clima-y-medio-ambiente/2021-03-12/todos-los-ayuntamientos-deberan-censar-los-edificios-con-amianto-para-su-retirada.html ), la nova Llei de Residus obligarà a tots els municipis a realitzar un cens d'instal·lacions amb amiant i a presentar un pla per a la seva retirada. Aquesta informació haurà de ser pública i compartir-se amb les administracions autonòmiques competents perquè es pugui fer un correcte seguiment de la seva eliminació. ​ Aquesta fita és conseqüència de desenes i desenes d'entitats socials que han treballat durant els últims anys per a posar de rellevància l'amenaça de l'amiant, durant tant de temps silenciada. I més concretament de la plataforma social que ha exigit la inclusió del cens com a primer pas en aquesta nova Llei de Residus (https://seom.org/images/manifiesto_ley_integral_amianto_100720.pdf ). ​ Ara només falta que aquesta nova Llei vegi la llum, que la hi doti de mitjans per a la seva execució i que el compromís real de les administracions envers les víctimes potencials de l'amiant passi a ser una realitat. < Noticia Anterior Següent Noticia >

Mostra-ho tot
bottom of page