top of page
  • detectamiant

Els EUA relaciona més de 40.000 morts amb l'exposició a l'amiant

L'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA) ha anunciat la prohibició definitiva per la seva vinculació amb el desenvolupament de diversos tipus de càncer. El motiu d'aquesta decisió són les més de 40.000 morts directament relacionades amb l'exposició a l'amiant. En concret, s'han constatat casos de càncer de pulmó, mesotelioma, càncer d'ovari o càncer de laringe.




Per sort, a Espanya, l'ús d'amiant està prohibit des d'inicis dels 2.000. Però, lamentablement, la seva presència no ha desaparegut de les nostres vides, ja que la immensa majoria de l'amiant utilitzat, encara que ja hagi passat la seva vida útil, segueix present en teulades, cobertes, baixants i altres elements de construcció.


És per això que en 2022, la Llei de Residus aprovava un article perquè tots els municipis elaboressin en un any un cens municipal d'elements d'amiant en les seves poblacions i un pla de retirada. Gairebé cap municipi ha complert avui dia amb la normativa, per la qual cosa, la millor manera d'eliminar de veritat l'amiant i acabar amb la seva amenaça per a la salut de la ciutadania és elaborar un cens municipal d'amiant per a poder comprendre la seva amenaça i actuar per a la seva erradicació.





9 views0 comments
bottom of page